Extra bijverdienen naast je studie

Het is tegenwoordig belangrijk dat je naast je studie ook een CV opbouwt. Daarnaast is het door de afschaffing van de studiefinanciering bijna noodzakelijk om een bijbaan te hebben om je kosten zoals zorgverzekering en je boeken te kunnen betalen, mits je niet wilt lenen. Maar wat voor soort bijbaan staat goed op je CV? Het is niet altijd even makkelijk om een bijbaan te vinden die aansluit op je opleiding. Sommige opleidingen is het niet eens mogelijk om een bijbaan te vinden in een specifieke studierichting, zoals fysiotherapie. Echter valt het steeds wel op dat een bijbaan in de horeca een pre is, werken in teamverband is namelijk erg belangrijk. Momenteel is er ook een groot aanbod voor bijbanen in de horeca en is het soms lastig om een geschikte werkgever te vinden of werknemer. Een geschikte vacaturebank hiervoor is attitudeworks.nl. Deze stelt alleen in staat video CV’s in te sturen naar potentiële werkgevers, of zelfs een videosollicitatie. Daarnaast is het een geschikte platform voor videorecruitment. Dit beidt de mogelijkheid om echt te laten zien wie jij bent en wat jij kan, daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om makkelijker vast te stellen of te zien of de werkgever past bij wat jouw wensen zijn. Tevens ook voor de werkgever.

Hierbij nog een aantal tips als je een video sollicitatie gaat maken:

  • Maak een geschikte video dat aansluit op de vacature of bedrijf
  • Speel in op de gewenste functie-eisen, maar laat ook zien wie je bent
  • Wees kort maar krachtig
  • Zorg dat de video in een nette omgeving wordt opgenomen en van goede kwaliteit is
  • Wees verstaanbaar

Bekijk hier welke horeca vacatures er openstaan.

Inzicht in uw bedrijfsvoering met urenregistratie

Voor veel ondernemers is het handig of zelfs noodzakelijk om goed inzicht te hebben in de urenregistratie van de werkzaamheden. Wanneer u medewerkers in dienst heeft die voor u onderweg zijn naar klanten, dan wilt u natuurlijk weten hoeveel tijd daarmee gemoeid is. Zo krijgt u inzicht in de uren die bepaalde klussen kosten en hoeveel tijd u daar dus bij volgende gevallen voor moet reserveren. Ook geeft het duidelijkheid of uw medewerkers hun tijd efficiënt besteden. Medewerkers die betrouwbaar zijn en weten wat er van hen verwacht wordt zullen er zeker geen bezwaar tegen hebben om de uren die ze per project besteden te registreren.

Ook onderweg urenregistratie bijhouden

Met goede urenregistratie software kunt u uw medewerkers via een app op hun smartphone of een tablet laten bijhouden hoeveel tijd zij per klus hebben besteed. Zo heeft u aan het einde van een werkdag direct alle informatie in uw systeem staan en hoeft dit niet meer apart te worden ingevoerd door kantoorpersoneel. Ook gebruikte materialen bij reparaties en onderhoud kunnen direct worden gefactureerd en verwerkt in de voorraadadministratie. Zo wordt u als ondernemer veel werk uit handen genomen met deze handige module urenregistratie.
Bespaar tijd en geld met goede uren registratie
Uren registreren kan u als ondernemer veel tijd en daardoor geld besparen. Een efficiënte planning van projecten en inzet van medewerkers is een fluitje van een cent als u weet hoeveel tijd er met een vergelijkbaar project gemoeid was. Met de handige uren registratie software kunt u direct inzicht krijgen in de gewerkte uren binnen uw onderneming.

Hulp bij uw beleggen nodig?

Uw beleggingen op orde krijgen is lastig en soms kunt u daar wel hulp bij gebruiken. Uw beleggingen bijhouden is nou eenmaal een tijdrovend klusje. Bij veel mensen staat het dan ook niet in de top 10 van leukste dingen om te doen. Omdat het zo lang duurt en mensen het vaak een jaar langen laten versloffen zitten ze aan het einde van het jaar met een gigantische beleggen achterstand. Maar het moet natuurlijk wel gebeuren want van een onoverzichtelijke beleggen kunnen de nodige problemen komen. Vaak zijn dit problemen in de financiële richting en dat is iets wat voorkomen moet worden.  Vraag dus op tijd hulp bij beleggen.

Gespecialiseerde instanties

Het is misschien een drempel om iemand om hulp te vragen maar het is zeker voor uw eigen bestwil. U zou bijvoorbeeld eens aan kunnen kloppen bij de vele instanties die hulp aanbieden. Zij sturen dan een vrijwilliger langs die u helpt en leert om te gaan met de beleggen. Dit om ervoor te zorgen dat u het na een tijdje weer helemaal zelf kan. Vaak zijn er in de gemeente ook organisaties die hulp bieden en die met eenzelfde systeem werken.

Vraag rond in uw omgeving

Niet alleen gespecialiseerde instanties kunnen hulp aanbieden bij de beleggen, u zou ook eventueel uw buurman, buurvrouw of een familie lid om hulp kunnen vragen. Niemand vindt het leuk om de beleggen op orde te brengen maar er zijn genoeg mensen die een helpende hand willen bieden. Zo zorgt u ervoor dat de jaarrekening aan het einde van het jaar klopt en scheelt dit een hoop gedoe.

 

 

Een Stufi aanvragen voor een MBO of HBO opleiding

Een studiefinanciering afgekort ‘stufi’ aanvragen is erg simpel. Er zijn wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen maar die zijn te overzien en kun je in een paar simpele stappen al een aanvraag indienen en er achter komen of je recht hebt op een stufi.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder en gaat een voltijds opleiding volgen bij een erkende onderwijsinstelling of school.
  • De opleiding moet een duur van minimaal een jaar of langer hebben.

Hoe vraag je een stufi aan?

Een studiefinanciering aanvragen kun je het beste minimaal 3 maanden eerder doen. Dit in verband met de verwerkingstijd. Je wilt tenslotte ruim op tijd weten of je opleiding in aanmerking komt voor een stufi. Dit is wat je moet doen.

Gebruik je DigiD, als je deze nog niet hebt zul je deze eerst moeten aanvragen. Een DigiD aanvragen doe je op deze website. Hiermee kun je namelijk al je zaken regelen die met de overheid te maken hebben, zoals je belastingzaken en bijvoorbeeld je ziektekosten etc.

Vervolgens ga je naar de website van Dienst Uitvoering Onderwijs, waar je een stufi kunt aanvragen door middel van je DigiD te gebruiken. Je kunt dan meteen gebruik maken van de rekenmachine om te berekenen hoeveel stufi je kunt krijgen.

Mocht je nog meer informatie willen over het aanvragen van een studiefinanciering voor MBO opleidingen? Daarnaast vind je er en ruim aanbod in thuisstudies en cursussen van MBO, HBO tot complete Master en Bachelor opleidingen. Simpele hobby cursussen, taalcursussen of beroepsopleidingen in een mooi overzicht per onderwijsinstelling en per categorie.

Online cursussen

In tegenstelling tot een voltijdsopleiding kun je er ook voor kiezen om online cursussen te volgen. Dit zijn thuisstudies die je in je eigen tempo kunt volgen en waar en wanneer je maar wilt. Voor dit soort cursussen en opleidingen kun je doorgaans geen stufi krijgen. Wel zijn er een hoop andere manieren om hier een financieel voordeel op te kunnen krijgen. Zo kun je soms de belasting terug vragen. Of wanneer je een studie naast je huidige baan volgt. En hij gerelateerd is aan het werk dat je doet. Kun je met je werkgever bespreken of hij een gedeelte van je studie voor z,n rekening kan nemen.

Je diploma halen met bijles

Voordat je jezelf druk moet maken over het aanvragen van studiefinanciering, is het belangrijk om je te focussen op het halen van je middelbare school diploma. Zonder diploma kun je immers niet terecht bij je vervolgopleiding. De school- en eindexamens en alle druk daaromheen maken het je echter niet makkelijk. Daar komt bij dat wellicht niet ieder vak je ligt. Daarom twijfel je misschien of je de examens überhaupt wel aankunt. Het is erg belangrijk om al de eventuele onzekerheden weg te nemen, dus het is zaak wat aan dergelijke twijfels te doen. Maar wat dan?

Meld je aan voor bijlessen

Hoewel je het misschien niet leuk vindt, is het soms toch echt aan te raden om te informeren naar de mogelijkheden als het gaat om bijles. Bijlessen zijn vaak erg gericht op het halen van je examens en worden over het algemeen gegeven door studenten die uitblonken (en uitblinken) in het betreffende vak. Het voordeel van het feit dat studenten de bijlessen vaak verzorgen, is dat zij dichter bij jou staan. Het leeftijdsverschil is namelijk niet extreem groot, waardoor ze weten op welke manier je het beste dingen zult gaan oppikken.

Een bijlesgever vinden

Hoe vind je iemand die je bijles kan geven voor het vaak waar je moeite mee hebt? Waarschijnlijk heeft het je voorkeur om bij jou in de buurt bijles te krijgen. Daarom is het verstandig om de plaatselijke krantjes in de gaten te houden. Daar staan namelijk regelmatig advertenties in. Ook is het aan te raden om eens rond te kijken op het internet. Je kunt namelijk gemakkelijk de zoekterm bijles combineren met bijvoorbeeld jouw woonplaats of de regio waarin je woont, om te achterhalen bij wie je voor bijlessen terecht kunt. In de regio de Langstraat verzorgt SmartStart bijvoorbeeld erg goede bijlessen.

Studiefinanciering aanvragen

Studiefinanciering aanvragen is op dit moment nog goed te doen. Echter door de wetswijzigingen is het binnenkort niet meer mogelijk om een basisbeurs te ontvangen. De basisbeurs wordt namelijk afgeschaft en men kan hiervoor een lening in de plaats krijgen. Het geld wat hiermee bespaard wordt, investeert men in het lager en middelbaar onderwijs. Hier zullen blogs komen over de veranderingen die voor jouw van toepassing zijn bij het aanvragen van studiefinanciering.